Trasig iPhone-skärm och Apple-garanti

iPhone-garanti-regler

byta skärm iphone 6
Trasig iPhone 6 skärm

Apple erbjuder schyssta reparations-priser för telefoner som fortfarande har garantin kvar. Att byta skärm iPhone 6 kostar ca 1400 kr om mobilen är i bra skick, och dessutom inte har några andra skador. Finns ytterligare skador blir priset mångdubbelt så granska din telefon noggrant innan du lämnar in den.

Skador som skett genom olyckshändelser täcks inte av Apple begränsade garanti. Och priserna gäller endast reparationer utförda av Apple som du hittar här. Andra servicebutiker kan sätta sin egna priser vilka du ser på denna länk. Apple kommer lägga till ca 60 kr frakt om din reparation kräver att den skickas iväg och inte täcks av AppleCare+. Läs mer om garantier och din rätt här.

De kommer att undersöka din iphone innan de konfirmerar ett pris för reparationen. De flesta skärm-reparationer är orsakade av olyckor, vilken inte täcks av Apple-garantin.

Om din skärm spruckit pga ett tillverkningsfel så täcks det av av Apple-garanti och konsumenträtten.

Har du AppleCare+ så ingår två reparationer att byta skärm på iPhone 6. Varje olycka har en satt servicekostnad som du får betala för glasbytet. Om du inte har AppleCare+ så kommer priset variera.

Du kan antingen skicka in telefonen på lagning och gå in till butiken och lämna den.

Har du precis köpt telefonen och den lägger av så har du rätt kräva en mobil. Du kan få välja en iphone-reparation eller en ny iPhone motsvarande modell. Det går alltså inte att byta upp sig. Många vet inte om vilka regler som gäller när de köper ny telefon och detta har allmänna reklamationsnämnden uppmärksammat.

Laga iPhone skärm själv

Det är faktiskt inte så lurigt som många tror. Med rätt verktyg och reservdelar kan det gå ganska snabbt att byta skärm på din iPhone 6.

iFixit, iMore och Youtube är tre bra källor för att se guider på iphone-reparationer och hur glasbytet går till. Finns en poäng att inte bara läsa textguider utan även också kolla på videos för att se att du inte är för våldsam på elektroniken. Många av kompenenterna inuti telefonen är tämligen känsliga.

Skärmar kan du köpa båda på svenska sajter som har reservdelar inom display, glas och även batterier. iFixit och iMore säljer också, men då är det bra om du kollar fraktkostnaden eftersom de inte är svenska aktörer. Reparationen kan gå ganska snabbt om du är van att laga iphone-telefoner sedan tidigare. Så låt inte en trasig skärm stoppa dig. Utnyttja apple-garantin, lämna in hos en service-reparatörs-butik eller laga iphone själv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s